Podravka u prošloj godini učetverostručila dobit

Bez autora
Feb 16 2016

Podravka grupa ostvarila je u 2015. rekordnu neto dobit od 398 milijuna kuna, što je četiri puta više nego godinu dana prije, dok su prihodi porasli gotovo 8%, pokazuje financijsko izvješće te prehrambene tvrtke. Rekordna neto dobit zahvaljuje se, među ostalim, i pozitivnom utjecaju kupnje slovenske tvrtke Žito te poreznom prihodu povezanom s dobivenim poticajima za izgradnju novih tvornica Belupa. Započeli smo s izgradnjom dviju novih tvornica Belupa, što s ukupnom vrijednosti od 51 milijun eura predstavlja najveću greenfield investiciju u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke. Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 2,9 milijardi kuna, što predstavlja rast od 11,6 posto. Pritom je segment Prehrane u 2015. godini ostvario 210,8 milijuna kuna neto dobiti, dok je godinu dana prije dobit iznosila 28,8 milijuna kuna.

Podravka u prošloj godini učetverostručila dobitPodravka grupa ostvarila je u 2015. rekordnu neto dobit od 398 milijuna kuna, što je četiri puta više nego godinu dana prije, dok su prihodi porasli gotovo 8%, pokazuje financijsko izvješće te prehrambene tvrtke.

Rekordna neto dobit zahvaljuje se, među ostalim, i pozitivnom utjecaju kupnje slovenske tvrtke Žito te poreznom prihodu povezanom s dobivenim poticajima za izgradnju novih tvornica Belupa, navode iz Podravke.

Započeli smo s izgradnjom dviju novih tvornica Belupa, što s ukupnom vrijednosti od 51 milijun eura predstavlja najveću greenfield investiciju u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 2,9 milijardi kuna, što predstavlja rast od 11,6 posto. Pritom je segment Prehrane u 2015. godini ostvario 210,8 milijuna kuna neto dobiti, dok je godinu dana prije dobit iznosila 28,8 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik